16 C
Texas
Monday, April 19, 2021
Home House Design Pintor Pahissa Residential Entrance Lobby Refurbishment by Miel Arquitectos.

Pintor Pahissa Residential Entrance Lobby Refurbishment by Miel Arquitectos.


Miel Arquitects, Pintor Pahissa Lobby Interior Refurbishment, Photo Pol Viladoms | Yellowtrace

Miel Arquitects, Pintor Pahissa Lobby Interior Refurbishment, Photo Pol Viladoms | Yellowtrace

Miel Arquitects, Pintor Pahissa Lobby Interior Refurbishment, Photo Pol Viladoms | Yellowtrace

 

Barcelona and Mallorca based-Miel Arquitectos have brought playful use of colour and seductively curved forms to the Entrance Lobby of Pintor Pahissa, creating something memorable within a space that is all too often overlooked. Injecting life back into an outdated 70’s lobby, the studio describes their project as a “lighting of the flame”.

Upon first inspection, one may assume the original site lacked the elements needed to create a beautiful entrance. There were no overwhelmingly high ceilings or dramatic volumes that would elevate the architectural quality of the lobby. Without the vision and playful lens of Miel Arquitectos, the space may never have been given the opportunity to showcase its design potential.

This interior reminds us that every project, no matter its size or its official status as a ‘spatial underdog’ can become inspirational and unique. A notion that is best captured by the architects who said – “Do you think such a comforting scenario leaves passer-by indifferent? The answer is a resounding NO!”

 

Miel Arquitects, Pintor Pahissa Lobby Interior Refurbishment, Photo Pol Viladoms | Yellowtrace

Miel Arquitects, Pintor Pahissa Lobby Interior Refurbishment, Photo Pol Viladoms | Yellowtrace

Miel Arquitects, Pintor Pahissa Lobby Interior Refurbishment, Photo Pol Viladoms | Yellowtrace

 

Sandy coloured rectangular tiles line the floor before reaching up the walls. Their straight, clean lines intersect with large circular recesses, creating an interesting tension between two different languages. Bright white ceilings bring a fresh, crisp feel to the space and successfully highlight the deep navy colour that runs like a ribbon throughout the project.

Recesses cut out shapes in the walls as well as in the ceilings, creating a patchwork pattern that reflects the composition of a maze. The playful approach captures the attention of all that engage with it – boldly claiming the respect that it duly deserved.

 

Related: Bureau de Change Designs Art Deco Interiors of The Gaslight in London.

 

Click to read full article & see all images

| The article Pintor Pahissa Residential Entrance Lobby Refurbishment by Miel Arquitectos. appeared first on Yellowtrace. |



Source link

gotmix
Gotmix is a one-stop destination for sports, entertainment and all the overlapping content in between. Get your membership today!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

StylemixThemes on Hoddie
Coen Jacobs on Trucker Hat
Cobus Bester on Beanie